AloitusHei vain !

Täällä kirjoittelee 20-vuotias tyttö Kuopiosta, terkkujaa vaan jos joku tunnistaa ! :)) Aikasemmin en ole bloggailu, ja siksi ihan uutta ja vierasta, joten tämä on ihan ulkopuolella omasta mukavuusaluestani, katsotaan mitä tulee.

Elikkä vapaa-ajalla siis harrastelen salilla treenaamista, lenkkeily ja metsässä eksymistä koirien kanssa (<3)
Treeni yleensä pittää sisällään lähinnä voimatreeniä (=kyykky, penkki ja maastaveto + variaatiot ja apuliikkeet) välillä saatan innostun vähän bodailemaankin treenin lopuksi. Välipäivinä saatan ottaa painonnostoa + muuta räjähtävää kuten hyppyjä.

Tällä hetkellä edustan kotikuntani Äänekosken Huimaa ja olen kisaillut alle 72kg ja alle 23 vuotiaissa.
Valmentajaa mulla ei ole, joten treenit teen omaa kroppaani kuunnellen, en harrasta ruokahifistelyä, joten ihan perus kotiruualla mennään. Omapainoni on liikkuu 66kgssa, joten painoluokan rajoissa voi vielä kasvatella voima-maahaa. Pituutta löytyy 170cm, josta on tässä lajissa haitaa sillä nostomatkat on pidempiä, mutta yritetään kompensoida sitä sitten voimalla.

Voimanostoa olen harrastanut oikeestaan tosi vähän aikaa, aloitin käymään salilla vuonna 2013, jolloin harrastin yleisurheilua. Iskä minut sai innostumaan ja hän minua koutsasi noin vuoden, treenit oli sillloin kyllä bodaustyylisiä, mutta samalla kasvoi voimatasotkin. Vuonna 2014 syksyllä kävin ekoissa kisoissa, jotka järjestettiin omalla paikkakunnalla Äänekoskella. Silloin en tiennyt kisoihin valmistautumisesta mitään, joten muuten treenasin normaalisti, mutta pidin kevyen viikon ennen kisoja. Tulokset olisi voinut olla hyvät, mutta en tiennyt kunnolla edes sääntöjä, joten minut heitettiin kisoista pihalle jo kolmen hylätyn kyykyn kohdalla. :D. Tästä sisuuntuneena päätin tsempata, ja katsoin että seuraavassa kuussa oli kisat Joensuussa joten oikenlaista treeniä ja hieman kokeneiden voimanostajien ohjeita kuunneelle valmistauduin niihin kisoihin.

Joensuussa tein marraskuussa sitten sm-rajat tammikuussa ylitorniossa järjestäviin avoimiin sm-kisoihin. Avoimissa sm-kisoissa olin kaikkien  ikäluokkien 4. olleen oman ikäluokkaani paras, jolloin sain mahdollisuuden päästä kisamaan em- ja mm- kisoihin.

Em-kisat jätin välistä, mutta mm-kisoissa kesäkuussa olin 6.

Tällä hetkellä olen treenaillut omaksi ilokseni, mutta katsotaan mitä vuosi tuo tulleessaan 🙂

Tervetuloa seurailemaan treenejä ja elämääni !

Kommentit

kommenttia